Size mattersNi har säkert hört att allting är så himla stort i USA. Men det är verkligen SÅ HIMLA STORT. Versalstort! Två konkreta exempel: vår papperskorg i köket har samma storlek som en soptunna hemma i Suecia. Jag har ju sett de där gigantiska soppåsarna på Vänner, men uppenbarligen inte insett att det faktiskt är så på riktigt.

En annan grej illustreras av bilden: vinboxarna är inte tre utan FEM liter. Att "dela på en bib" får plötsligt en ny betydelse... Från karatefylla till alkoholförgiftning. Jösses.

Och ölkaggarna de har på fester har ni sett i alla filmer. Man pumpar på en pump, och så flippar man på en kran, och så kommer det blaskig ljus lager ur tunnan. Det är ungefär så kul som det ser ut, det vill säga helt okej men inget större spänningsmoment.

Ett normalt glas vatten på en restaurang här är ungefär en halv liter. Dessutom fyller de ofta på utan att man bett om det. Jag skulle kunna fortsätta i evigheter, men jag tror att ni förstår poängen. Bara en sista sak: kylskåpen! SÅ stora. Djupa, breda, stora fack i dörren och så vidare. Ändå är de alltid fulla. I vår lägenhet kan det bero på att vi är hela fem personer som delar, men ändå.

Det kan ha att göra med att man köper mjölk i flaskor om fyra liter också.

Kommentarer
Postat av: mor

och i förlängningen vilket sopberg det måste bli....

2012-03-03 @ 17:27:09
Postat av: Maria

Inte konstigt att de har ett sopberg stort som Texas som flyter omkring i Stilla Havet. Fast det är nog hela världens fel...

Men alltså. STORT. SOM. TEXAS.

O.O.O.O.O.O

2012-03-10 @ 00:30:36
Postat av: David

SJUKT BRA BLOGG, men du får ju uppdatera lite mer hörru.

2012-03-13 @ 02:29:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0